Fysiotherapeuten en lage rugpijn klachten

Spit klachten

Ik ben in maart 2014 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Na mijn afstuderen ben ik parttime gaan werken bij mijn laatste stageplek. Hier heb ik voornamelijk ervaring opgedaan met chronische rugpijn en spit patiënten, onder andere in het zwembad (aquatherapie). Naast mijn werkzaamheden in die praktijk, ben ik actief als fysiotherapeut bij de voetbalclub waar ik zelf ook voetbal, Blauw-Wit Wormerveer. Hier behandel ik spit en tape ik spelers voor de trainingen en ga ik met wedstrijden van de selectie mee. Omdat ik niet fulltime werk, was ik op zoek naar spit oefeningen een baan om de overige uren mee te vullen. Aangezien ik zelf graag sport en het mij altijd al leuk leek om met sporters te werken, sluit deze baan mooi aan op mijn interesses.

Wat het beroep voor mij leuk maakt is de variatie en het blijven leren. In juni heb ik de cursus medical taping gedaan en er zijn nog een aantal cursussen die ik graag wil gaan doen. Voor nu denk ik dat ik nog veel kan leren bij bodylanguage. Het is voor mij in ieder spit rug geval een mooie uitdaging en ik heb er veel zin in!

Carlos Villa Baars

Spit oefeningen

In maart 2013 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Na mijn laatste stage ben ik blijven werken en daardoor fysiotherapeut geworden voor een hoofdklasse damesteam Hockey. Echter, liggen mijn ambities bij de Geneeskunde en ben ik gestopt om VWO te doen. Ik heb dit in één jaar afgerond en ik hoop dat ik volgend jaar kan starten aan de studie Geneeskunde.
Naast mijn ambitie om arts te worden,  heb ik ook ambities in sport en muziek. De afgelopen 8 jaar doe ik mee aan drumcorps wedstrijden met Premier Drumcorps in Eindhoven, waar we in onze klassen soms Nederlands en Europees kampioen zijn geweest.
Ik train voor de  spit rug Urbanathlon (een 12 km loop met obstakels), waar ik bij de top 100 wil komen. Dankzij mijn opleiding als fysiotherapeut heb ik meer inzicht gekregen in het trainen, met de daarbij horende voeding, waardoor ik verwacht dit doel ooit is te halen.

 

Spit rug en oplossingen

Spit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *